Katapult v Hibernaci až do konce roku 2022 - KATAPULT

Přejít na obsah
Katapult doporučuje:





Tiskárna, která tiskne stejně
dobře, jako Katapult hraje!

*************************
AKTUÁLNÍ AKCE

Reedice legendárního alba z roku 1980





NOVINKA V E-SHOPU

CD/LP NOSTALGIA

Senzační úspěch jede dál
3CD Katapult essential (Zlatá kolekce)

Katapult v Hibernaci až do konce roku 2022
Autor: Roman Jireš   Datum: Čtvrtek, 2 Září, 2021
Přeložené turné Nostalgia 2020 skupiny Katapult se letos na podzim neuskuteční
Praha 30. srpna (ČTK) - Čtyřikrát přeložené turné Nostalgia 2020 skupiny Katapult se přes zmírnění vládních protipandemických nařízení letos na podzim neuskuteční. Důvodem je skutečnost, že restrikce a omezení pro vnitřní prostory stále trvají a není už možné koncerty do nekonečna překládat. ČTK to sdělil kapelník Oldřich Říha, podle kterého "opravdový restart" stále ještě není na dohled.
Podle připravovaných vládních nařízení platných od 1. září bude umožněno pořadatelům kulturních akcí pustit do objektu plnou kapacitu diváků. Vstup je umožněn pro 3000 osob s potvrzením o očkování proti covid-19, s negativním testem či potvrzením o prodělané nemoci. Zbylou kapacitu koncertu mohou doplnit návštěvníci očkovaní nebo s potvrzením o prodělané nemoci a případně návštěvníci s testem, ale ti nesmí tvořit více než 50 procent ze zbývající kapacity.
"Katapult na podzim roku 2021 nebude vystupovat. Moratorium na naše koncerty platí také i pro rok 2022. Katapult, který nevystupuje od března 2020, se chce vrátit na koncertní pódia až v době normální, kdy nebude po covidu ani vidu ani slechu a slovo restrikce bude pojem zcela neznámý," prohlásil Říha.
Skupina Katapult, která loni v srpnu oslavila 45 let od svého vzniku, je podle Říhy ve stavu "hibernace". Odkazuje se tak na specifickou rekaci, kdy živočichové v klidovém stavu a při útlumu fyziologických procesů přečkávají nepříznivé období.
Říha sdělil, že návrat Katapultu na koncertní pódia bude možný, až nejvyšší možné proočkování povede ke kolektivní imunitě a následně ke zklidnění situace. "V době, kdy jsou nyní lidé rozdělení na dva nesmiřitelné tábory – očkovaní a jeho odpůrci, stále existuje riziko nákazy. Dále také platí riziko těžkého průběhu nemoci a nedej bože třeba i úmrtí," uvedl.
Epidemie koronaviru v Česku dál mírně zrychluje. Reprodukční číslo udávající počet nakažených od jednoho pozitivně testovaného k 27. srpnu stouplo z 1,0 na 1,05.
Kapelník Katapultu již minulý rok konstatoval, že nejde odehrát plnohodnotný koncert plný energie a emocí v uzavřených prostorech do hradby roušek, když nevidí "reakci lidí, řeč obličeje a řeč těla". Nyní opět upozornil na to, že v současné fázi uvolnění restrikcí pro kulturní akce si při nich lidé stejně roušky sundají. A platí to zejména pro rockové koncerty. "Moje povaha mi v této těžké době říká, že nesu osobní odpovědnost za nás všechny. Odpovědnost za zdraví pořadatelů, fanoušků, personálu v místě, personálu Katapultu, jeho hudebníků a nakonec i za zdraví moje," podotkl.
Říha v polovině roku 2009 představil nové spoluhráče, kterými se stali baskytarista Andy Budka a bubeník Ondřej Timpl. Zatím poslední desku Kladivo na život vydal Katapult v roce 2016 a loni v dubnu natočil nový singl Zahrajem vám rokenrol!, který avizoval chystané nové album s názvem Nostalgia.
jir
Návrat na obsah