Rock života

katapult@katapult.cz
Tel.:
723 559 630

Nikdy se nevzdávej a štěstí si tě najde. Tak nějak by mohlo znít motto nového filmu Rock života. Film, který se vymyká klasickým hudebním dokumentům, zachycuje nejen nejtěžší rok uměleckého života skupiny Katapult, ale hlavně jejího frontmana, Oldy Říhy. Ten během krátké doby přišel o všechny členy své kapely a dokázal během jednoho roku neuvěřitelné. Vzpamatovat se z úmrtí všech svých spoluhráčů, najít nové členy kapely, natočit s nimi desku a postavit Katapult opět tam, kam patří - mezi TOP skupiny českého rocku. Příběh začíná pohřbem celoživotního parťáka Oldy Říhy, Jiřího " Dědka" Šindeláře, a symbolicky končí na vyprodaném koncertu s novými členy kapely v kostele rok poté. A to, co se děje na filmovém plátně mezi těmito dvěma epizodami, je doslova strhující podívaná, ve které Olda Říha pod taktovkou režiséra Gogoly rozehrává příběh ze skutečného života. Příběh, ve kterém hlavní postava poráží všechny nástrahy života jedinou vírou - vírou v poctivý rock and roll.

Rock života
Obyčejná legenda Olda Říha jako spoluhráč osudu
Délka: 86 minut
Vyrobil: CIREAL production v koprodukci s HBO
Námět, scénář a režie: Jan Gogola ml.
Premiéra: 30.6.2011 na HBO